فعل مضارع در زبان عربیبسیار مهم و تاثیر گذار است زیرا به نوعی میتوان گفت، بخش زیادی از فعلها مانند امر و نهی و…. از فعل مضارعساخته میشوند.
بنابراین در مقالهای که میخوانید قصد داریم به طور کامل به بررسی فعل مضارع، نحوه ساخت آن و همینطور ترجمه دقیق و اصولی فعل مضارعبپردازیم، همچنین میتوانید مقاله انواع فعل در عربی (ماضی، مضارع، مستقبل) را از قسمت مقالهها مطالعه کنید.
تعریف فعل مضارع
«مضارع» از ریشه «ضارَع» به معنی «مشابهت» است و به فعلی که معادل زمان «حال» در فارسی است؛ در عربی فعل «مضارع» گفته میشود.
مثال فارسی:
میخورَد – میبیند – میرود
فعل مضارع در عربی
یادگیری دقیق فعل مضارعو شناختن نشانههای آن میتواند در شناخت و بررسی فعلها دیگر نیز کمک کننده باشد، زیرا بخش زیادی از فعلها مانند امر و نهی و…. از فعل مضارعساخته میشوند.
حتماً میدانید که در زبان فارسی برای ایجاد فعل مضارعاز «بن مضارع» استفاده میکنیم (مانند: بین _خور _ رو)، سپس شناسههای هر شخص را به آن اضافه میکنیم (مانند: بینم – خورم – روم) و برای ساختن مضارع اخباری به این ساختار، «می» اضافه میشود (مانند: میبینم – میخورم – میروم)
فعل مضارعساده در زبان عربی معادل مضارع اخباری فارسی ترجمه میشود.
اما پیش از آنکه به بررسی صیغههای مختلف فعل مضارعبپردازیم، ابتدا لازم است با مفهوم «شخص» در فارسی و «صیغه» در عربی آشنا شویم.
معرفی شخصها در زبان فارسی
- اول شخص:
به کسی که گوینده و در حال صحبت کردن است «اول شخص» میگوییم که اگر یک نفر باشد به او «اول شخص مفرد: من» و اگر بیش از یک نفر باشد «اول شخص جمع: ما» گفته میشود.
- دوم شخص:
به کسی که با او صحبت میکنیم و مخاطب مستقیم صحبت ما است دوم شخص میگوییم اگر یک نفر باشد «دوم شخص مفرد: تو» و اگر بیش از یک نفر باشد «دوم شخص جمع: شما» گفته میشود.
- سوم شخص:
برای مطالعه اداکه مقاله فعل مضارع در عربیآکادمیعربی اینجاکلیک کنید.